top of page

JOURUTBILDNING 14 och 15 oktober 2023

Vi behöver fler som bemannar vår stödchatt samt telefonjour! Det är lika viktigt att ha med unga som äldre i vår tjejjour. Den blandningen är viktig för systerskapet. Ska man sitta i vår jour måste en vara minst 20 år. Vi som är aktiva i Tjejjouren Norrköping är volontärer som ägnar oss åt det här på vår fritid. Som jourtjej lyssnar du på och stöttar tjejer och unga kvinnor via telefon, chatt och mejl. Det kan se lite olika ut hur ofta vi jourar, vissa jourar flera gånger i månaden och andra mer sällan. Du behöver inte ha någon speciell erfarenhet.

 

Vår nästa jourutbildning genomförs den 14 och 15 oktober. Utbildningen är kostnadsfri, men den kräver att du blir medlem hos Tjejjouren Norrköping, vilket kostar 50 kr per år. Ett fullständigt program kommer längre fram, men vi kommer att ha ett gediget program med bland annat följande föreläsningar och punkter:


-Vad är en Tjejjour? Tjejjourens värdegrund!
-Våld i nära relationer - normaliseringsprocessen
-Sexuella övergrepp
-Hedersrelaterat våld och förtryck
-Samtalsmetodik
-Psykisk ohälsa

Anmälan görs till evelina@tjejjourennorrkoping.se. I mailet skriver du kort om dig själv och varför du vill engagera dig i jourverksamheten. Är du nyfiken att och vill ha mer information om vad det innebär att joura hos oss är du också välkommen att maila och fråga oss.

bottom of page