top of page

JOURUTBILDNING 2024

 

Vi kommer att hålla en Tjejjoursutbildning helgen den 23 och 24 mars. Är du nyfiken och vill veta mer, kan du komma redan på vår informationskväll den 5 mars kl 18.00. Utbildningen är kostnadsfri, men den kräver att du blir medlem i föreningen, vilket kostar 50 kr per år.

Som jourtjej lyssnar du och stöttar tjejer och unga kvinnor via telefon, chatt och mejl. Vi som är aktiva i Tjejjouren är volontärer och gör detta ideella arbete främst på kvällstid. Det kan se lite olika ut hur ofta vi jourar; vissa jourar flera gånger i månaden, andra mer sällan. Det är lika viktigt att ha med unga som äldre i vår tjejjour. Den blandningen är viktig för systerskapet, så att man kan lära sig av olika åldrar och erfarenheter. Vi använder oss inte av någon ålderism, det vill säga åldersdiskriminering. Men vi har ändå ett krav på att man måste ha fyllt 20 år för att bemanna stödjouren. Det finns ingen övre åldersgräns. OBS! Är man under 20 år så är du såklart välkommen att engagera dig hos oss ändå, man kan till exempel föreläsa ute på skolor, delta vid tjejgrupper, vara en del av tjejjourens gemenskap.

Ett fullständigt program kommer längre fram, men vi kommer att ha ett gediget program med bland annat följande föreläsningar och punkter:
-Varför behövs Tjejjouren? Tjejjourens värdegrund!
-Våld i nära relationer - normaliseringsprocessen
-Sexuella övergrepp
-Hedersrelaterat våld och förtryck
-Samtalsmetodik
-Psykisk ohälsa

Anmälan görs till kontakt@tjejjourennorrkoping.se. I mailet skriver du kort om dig själv och varför du vill engagera dig i jourverksamheten. Är du nyfiken och vill ha mer information om vad det innebär att joura hos oss är du också välkommen att mejla och fråga oss.

bottom of page