top of page

Tjejjouren Norrköping blir Tjejjouren Öst

- för att kunna stötta fler

 

Tjejjouren Norrköping startades 2006 och har sedan dess stöttat tjejer och unga kvinnor som behöver råd, stöd, hjälp eller bara någon att prata med. Utöver att bemöta stödsökande tjejer genom chatt, telefon och mail så arbetar jouren också med förebyggande initiativ och åtgärder. Att skapa mötesplatser som ger tjejer möjlighet till nya kontaktnät och att göra skolbesök för att dels lyfta frågan kring tjejers utsatthet, men också synliggöra det stöd som finns ser Tjejjouren som viktiga delar i sitt uppdrag. 

 

"Vi vill förstås finnas där för tjejer som behöver stöd idag, men vi vill också vara med och påverka samhället, så att färre tjejer ska behöva känna sig utsatta. Den typen av insatser vill vi fortsätta att göra i Norrköping men också bredda upptagningsområdet så fler tjejer ska känna till att vi finns. " 
Maria Fernandez, stödsamordnare

 

Finspång, Söderköping och Valdemarsvik är orter där det idag inte finns några tjejjourer. Planen är att komma ut och göra riktade insatser på plats, för att målgruppen ska bli medvetna om vilket stöd Tjejjouren Öst kan erbjuda. Att göra riktade insatser i dessa områden hoppas ordförande Sara Mühling ska sänka tröskeln för vidare lokala initiativ och engagemang. 

 

"Vi som tillhör tjejjouren idag hoppas också kunna skapa förutsättningar för att de ska få igång lokal verksamhet och rekrytera ideella som kan fortsätta att utveckla engagemang utifrån de behov som finns på respektive ställe. Vår organisation är riggad för att utbilda och stötta nya jourtjejer och  ideella som vill vara med och göra skillnad i sin hemort."
Sara Mühling, ordförande. 

 

Namnbytet genomförs officiellt från 1 september 2024. 

Kontakta Sara Mühling på 070-6394732 eller på sara@tjejjourennorrkoping.se vid frågor. 

bottom of page